Dragi planinari, ljubitelji prirode, šetači, trekkeri i svi ostali, izuzetno nam je zadovoljstvo da možemo najaviti četvrti IMBERTREK, koji je i ove godine dio PROLJETNOG TREKING KUPA, (uz ovu utrku tu su još MARJAN TRAIL, PROMINATREK, JESENICE TREKING I MOSOR GREBBENING). I ove godine, kao i prošle imamo dvije utrke, jednu lakšu i jednu zahtjevniju, obje su na Omiškoj Dinari i vrlo atraktivne te novost ove godine je dječja utrka do Mirabele.

Datum: subota 23.04.2016.

Organizator: PD „IMBER“ OMIŠ – SPORTSKA SEKCIJA

Mjesto starta: Stari grad Omiš (trg Sv. Mihovila)

Mjesto cilja: Hotel Brzet u Omišu.

Start: 10:45h za 20km i 11:00h za 10km

Preuzimanje natjecateljskih paketa: U petak 22.4 u prostorijama društva oko 20:00h i subotu jutro na startu 23.4 od 8:00 do 10:00h

Kategorije:  

 Osvoji „Kulu“ cca 20 km i 1000m uspona,  

 Osvoji „Forticu“ cca 10 km i 500m uspona,

 Mala skalinada „Mirabela“ cca 500m dužine i 75m uspona, dječja utrka bez startnine.

Prijave: www.stotinka.hr

Pravilnik Imbertrek

Svojom prijavom natjecatelji potvrđuju da na utrci nastupaju na vlastitu odgovornost.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati u 10km kategoriji, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja ili uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 14-16 godina mogu samostalno sudjelovati u 10km kategoriji ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup. Izjavu roditelja možete preuzeti sa naše stranice i potpisanu donijeti na start utrke

Djeca od 16-18 godina mogu sudjelovati u obje utrke ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Startnina:     80,00 kn za Osvoji „Forticu“ 10km i 100,00 kn za Osvoji „Kulu“ 20 km.

Startnina se uplaćuje na žiro račun PD „IMBER“ OMIŠ (IBAN HR1923300031100139605) pod opis uplate upisati ime i prezime natjecatelja te kategoriju 10km ili 20km npr. „Mate Matić 10km“

Prijave traju do 17. travnja, na sam dan utrke 23.04.15. može se prijaviti i uplatiti startninu za „Osvoji Forticu 10km“ od 08,00-09,30. Natjecatelji prijavljeni iza 17.04.15. nemaju osiguranu majicu.

Uplaćena startnina uključuje:

    organizaciju utrke,

    majicu s logom utrke,

    natjecateljski karton s brojem,

    okrijepne stanice s voćem i napitcima,

    kuhani obrok s više sljedova u cilju Hotela Brzet,

    atraktivne nagrade za pobjednike u obe utrke po kategorijama,

    bon za lutriju,

    glazbeni program uživo do kasno u noć.

Informacije i smještaj:

PD „IMBER“ OMIŠ, prostorije društva na Punti u Omišu, srijeda i petak 18,00-19,00.

Mobiteli:

095 5749286 LEO LELAS;

091 2541823 ROKO PRIBIČEVIĆ

e-mail: imbertrek@pdimber.com; Info@pdimber.com;

Facebook: Imbertrek

Smještaj: info@ruzmarin.hr; www.ruzmarin.hr

Utrku osigurava: HGSS.

Obavezna oprema: mobitel.

Obavezna dokumentacija: osobna i zdravstvena iskaznica.

Osvoji „Forticu“ 500m / 10km staza je namijenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima a nalazi se na Omiškoj Dinari. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen žuto/crnim trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Sve se laganom šetnjom prođe za 3 sata. Glavni cilj je osvajanje Fortice! Na Fortici se nalazi točka s osvježenjem za sve natjecatelje te kontrolne točke po stazi koje morate sakupiti u svom natjecateljskom kartonu.

Osvoji „Kulu“ 1000m / 20km staza je namijenjena iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi kroz Stari grad pa ispod grebena Omiške Dinare, penje se na Forticu zatim direktno na najviši vrh Dinare Kulu 864m te se spušta na Imber pokraj „Lude kuče“ u izgradnji zatim dalje grebenom do crkvice Sv. Vid te se spušta prema zaseoku Gorica, onda ravno prema Čelini starom rimskom cestom koju smo očistili za 3. Imbertrek te na kraju kroz kave i ispod Ravničkog mosta vodi cestom do cilja u hotelu Brzet na Brzetu u Omišu. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen crveno/bijelim trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Sve se šetnjom prođe za 6-7 sati. Glavni cilj je osvajanje Kule! Na Fortici se nalazi točka s osvježenjem za sve natjecatelje te kontrolne točke po stazi koje morate sakupiti u svom natjecateljskom kartonu.

Nadamo se da je čitav projekt sporta, rekreacije i zabave dovoljan da nam se pridružite na četvrtom IMBERTREK-u.

Prijave: www.stotinka.hr